Zomerserie: een leerzame vakantie

Waarom de hersencellen koken op het strand als je de vakantie ook kunt gebruiken voor het bijspijkeren van kennis en vaardigheden? Voor AD Reiswereld duik ik deze zomer in de vakantiecursussen en cursusvakanties.

Hieronder de zes afleveringen:

1. De Surfcursus - 'Wie het hier kan, kan het overal'
Wat nou belabberde Nederlandse golven? Een weekje op surfles tijdens de zomervakantie en zelfs groentjes worden een baas in de branding.
LEES VERDER...

2. De filosofieschool - 'Potdomme, die Aristoteles zeg'
Je kunt ’s zomers die langverwachte droomreis maken. Je kunt ook een week terug in de schoolbanken om te filosoferen wat het nut ervan eigenlijk is.
LEES VERDER...

3. De autosleutelcursus - 'Is dit een bovenliggende nokkenas?'
Op zomercursus autosleutelen geen zonnebrandcrème, maar een gezicht vol smeerolie. Niet languit op een strandhanddoek, maar onder een opgekrikte carrosserie.
LEES VERDER...

4. De schildervakantie - 'Aquarelleren is als het leven'
Waarom een fototoestel meezeulen als de vakantie ook prachtig met verf op een doek is vast te leggen. Alleen die beesten hè, dat zit maar niet stil.
LEES VERDER...

5. De kookvakantie - 'Even roeren, en hop: mayonaise'
Op kookvakantie geen prefabmaaltijden op je eenpittertje voor de tent, maar verrukkelijk varkenspaté en zalige zalmpapillot. En het mooiste: je bereidt het nog steeds zelf.
LEES VERDER...

6. De boeddhistische zomercursus - 'Boeddha is niet verantwoordelijk'
Je hoeft niet naar Azië te vliegen om spiritueel onderricht te krijgen van een Tibetaanse monnik. Gewoon richting de Veluwe voor een zomercursus boeddhisme.
LEES VERDER...